Renseriet-avdelingSandnes Renseriet-avdelingStavanger Renseriet-avdelingBergen Renseriet-avdelingJæren Renseriet-avdelingHaugesund

SLIK FORLENGER DU BUNADENS LEVETID: GJØR DETTE OG BUNADEN VIL VARE LIVET UT!

1.       FORLENG LEVETIDEN MED Å RENSE – når du renser bunaden din rett etter bruk forlenges levetiden på bunaden din med flere år. En rens vil gi mindre slitasje enn bunaden vil påkjenne når den henger brukt og «skitten» i skapet ditt.

2.       HOLD KLESMØLLEN BORTE – visste du at klesmøllens beste matrett er bunaden din? Og enda bedre liker de den når den er brukt og henger skitten i skapet ditt. Fyll bunadsposen din med en møllkule etter rens, så holder møllen seg borte.

3.       HENG DEN I EN BOMULLSPOSE – når bunaden din skal henge år etter år, nesten ubrukt, så må du henge den i en bunadspose laget av bomull. Kommer den i plast fra Renseriet etter rens, så må denne tas av. Unngå støv, lo, flueavføring, dyr og bakterier fra skapet ditt ved å oppbevare bunaden din riktig! Bomullsposene puster slik at bunaden din ikke blir utsatt for fukt. Bomullsposer er miljøvennlige.

4.       UNNGÅ REGN OG VANN – alle vet at det fort kan regne på 17mai. Derfor anbefaler vi at man tar i bruk enkle tiltak for å unngå at bunaden blir våt. Etter rens, spray bunaden din med impregnering – eller lever den inn til Renseriet for impregneringsbehandling. Og gå til innkjøp av en regncape! Om du får vann på bunaden din når den blir brukt så sveller fibrene opp, og når bunaden tørker, så lukker fibrene seg og flekkene blir kanskje umulige å få bort!

5.       LA VÆRE Å FØLGE KJERRINGRÅD – Det viktigste av alt for at din bunad skal holde seg lengst, er å unngå alle kjerringrådene du leser om på internett. Hvorfor? Jo, nettopp fordi bunaden din ikke tåler store mengder vann. Begynner man å fjerne flekker på egenhånd, så må man aller helst skylle den i vann. Skjolder, avfargning, toving og hull kan forekomme.

RENS – BESKYTT – BRUK VETT!

Visste du at 5 omganger i rensemaskinen tilsvarer en gang i vaskemaskinen?...

Vi i Renseriet er spesialister på rens av bunader, og har over 20 års erfaring med det. Vi kan det vi holder på med, og gir gjerne tips og råd til oppbevaring og vedlikehold av din bunad. Vi selger også flere produkter som skal hjelpe å beskytte din bunad.

17-mai-web.jpg
Intranett innlogging
Velkommen, (First Name)!

Glemt passord? Vis passord
Logg inn
Intranett
Min profil Logg ut